fredag, september 28, 2007

Tak

Til jj, stine, mia, lene og hvad I ellers hedder alle sammen. Det er ubeskriveligt dejligt at få feedback fra Jer.
Selvfølgelig fordi forfængeligheden bliver plejet lidt - men også fordi det giver et mere virkeligt billede af: "Der er virkelig nogen derude"........

Det er dejligt at andre får glæde af de få ord jeg skribler sammen her. Selv bruger jeg det til at få afsluttet en bog/læseoplevelse.

Og nu har jeg så også fået lært at linke til andre bogsider og håber at få samlet lidt op på det område i løbet af efteråret og vinteren.

Med ønske om mange gode timer i bøgernes forførende verden - og en god weekend sender jeg mange varme hilsner til Jer alle.

Mette

tirsdag, september 25, 2007

Jan Kjærstad

Fortællingerne om Jonas Wergeland er meget anderledes. Jeg har rundet de første 80 sider og som ofte før kræver det lidt at jeg finder rytmen i forfatterens stil. Når først det sker fanger bogen mig. Jeg kan allerede mærke at jeg nok skal blive rigtig glad for de tre fyldige romaner.

Nedtællingen er begyndt....


Jeg glæder mig - og jeg har forudbestilt.............

torsdag, september 20, 2007

Blodskyld

Åsa Larsson gjorde det igen Blodskyld er bestemt ligeså spændende og grum som den første roman om Rebecka Martinsson. Det foregår igen hovedsagligt i Kiruna og omegn. Kirken går også igen men på en ganske anderledes måde. Spørgsmålet må være: "Hvor meget kan et menneske tåle?"

søndag, september 16, 2007

Lykkens Land

Frank Mccourt fortæller. Han fortæller, som om man sidder lige ved siden af ham og han lige har sagt:"Nu skal du bare høre". Men sagen er at jeg læser, alene og stille og alligevel føles det som om han er lige i nærheden. Varm og vedkommende, irriterende og sjov. Kan man tale om den Irske tragedie?
I Angelas Aske skildrer han barndommens barske vilkår i utrolig fattigdom. Vi møder hele familien Mccourt.
I lykkens Land fortsætter historien. Frank følger mange af sine landsmænd til Amerika. Drømmen om lykke, rigdom og et liv uden øjenbetændelse driver Frank gennem godt og skidt i mødet med det store land "over there".

Humoristisk, hjertegribende og yderst menneskelig.

onsdag, september 12, 2007

Endnu en kvinde....

Solstorm af Åsa Larsson. Endnu en svensk krimi. Rebecka er ung kvindelig jurist på et travlt kontor i Stockholm ,hvor hun er ved at knokle livet væk. Pludselig rodes hun ind i et religiøst miskmask i sin hjemby Kiruna. Der er intriger, mord og gamle sår der ribbes op i.

Og ganske vist kan det med tiden blive en anelse svært at holde rede i de forskellige krimier med kvinder i hovedrollen. Er hun nu journalist, politibetjent, jurist eller måske afviger med autistiske træk? Er hun gift, samlevende eller single og hvorledes udmales samlivsproblemerne sig?

Men alligevel - jeg syntes Solstorm var god underholdning. Åsa Larsson rammer lige ned i mine fordomme om underlige sekteriske kristne. Og opbygningen med klare bibelcitater og entydige henvisninger til Skabelsesberetningen syntes jeg er genial. En ny kvindelig helt er skabt.
Jeg forsætter straks med den næste i serien

lørdag, september 01, 2007

Sensommer panik


Jeg er ved så småt at indstille systemet på at efteråret nærmer sig. Jeg tror på begrebet sensommer - regn eller ej. Det vetyder at jeg lige nu har en større sending bøger på vej. I mellemtiden nyder jeg at læse Lykkens Land af Frank Mccourt også kendt for Angelas Aske og Hr. Lærer. Han er altså genial og så irsk at det groteske næsten driver ned af siderne. JEg kan kun anbefale ham og disse tre titler. Måske er det en fordel at læse dem i den rigtige rækkefølge - det har jeg så ikke helt gjort...

Ventetiden på den store bog pakke har jeg idag fordrevet i biografens hyggelige mørke omgivet af rigtig mange glade biografgængere, der kommenterede, grinede og skraslede med mindst en million slikposer.
Jeg var med mine unger inde og se Schrek den tredje. Så alle lydene, slik der trillede på gulvet osv. var faktisk rigtig hyggeligt.
En sød tegne/computeranimeret film der ikke kan skræmme selv den mest sarte. Anbefales....