onsdag, marts 28, 2007

Røde hænder


Ungdom, kærlighed, letsind, længsel. Der kan knyttes mange ord til syntes jeg. Det er en af den slags fortællinger der gør mig rastløs, jeg får lyst til at ruske. Da det i sagens natur ikke lader sig gøre, må jeg istedet tage til takke med diverse motoriske øvelser ind imellem læsningen.
Jeg kan sagtens genkende Sonjas ungdommelige letsindighed - hendes længsel efter anerkendelse og spænding. Ligeledes fortællerens længsel efter "hvad var det der skete dengang" og samtidig den udefinerbare længsel efter "det liv der kunne ha' været".
Længsler er drivkraften i mange ting - men samtidig kan de være livsfarlige på mange niveauer.
Fysisk er det en lille overkommelig bog, det skal man ikke lade sig narre af. Det er en heftig fortælling.

lørdag, marts 24, 2007

BookBrother

Det måtte jo ske. Huse, paradiser, modesaloner osv. Alle har et realityshow med spænding til sidst blodsdråbe - nu også Odense Bibliotek.
Jeg er sikker på, at vi er mange der ganske åndeløst sidder dirrende af spænding, time efter time foran vores skærm. Hvem danner alliancer mod hvem - hvem får det sidste ord og hvem er i sidste ende den reelle læserdarling?

Kampen er ganske vist meget lig den, der til tider foregår på min hylde i reolen - men denne gang konkurrerer bøgerne ikke kun om min vedvarende opmærksomhed men derimod alle læsere - der er dømt kamp til sidste punktum.

Behøver vi stemme på dem vi kender - må man ikke godt dømme på udseende alene?

The Queen

Eftermiddagen er blevet brugt i særdeles godt selskab. Helen Mirren er skræmmende god som The Queen. Og i betragtning af at alt er baseret på en del fantasifuld tolkning syntes jeg det er ret godt gået. Og at der er så stor fysisk lighed gør historien meget troværdig.
Størst var overraskelsen over James Cromwell's rolle som Prins Philip - jeg havde ikke gættet på at han var sådan et forstokket *biiip*.
Klart en anbefaling langt over middel.

søndag, marts 18, 2007

En tanke...

Jeg har ikke gennemtænkt det endnu. Men jeg ved at det på en eller anden måde kan lade sig gøre - det kræver bare velvilje og tillid.

Koncept "byt en bog"

Kunne man forstille sig at man meldte sig til at bytte en bog her hos mig? Og at jeg så formidlede adresser som man skulle sende til? Bøger som man syntes skulle deles med andre eller som ikke lige kunne være på den hårdt spækkede bogreol?

Forestil dig en cirkel hvor man hele tiden skulle sende til den ved siden af? Og man kender selvfølgelig kun navn og adresse på modtageren - ikke på giveren.
Bøgerne skulle så sendes inden for en given uge så alle havde samme tidshorisont. Tænk på hvor glad man bliver for en boggave....

Hvad tror/mener du - skal vi prøve?

lørdag, marts 17, 2007

Den der blinker er bange for døden.


Jeg har stadig ondt i maven over den grusomme beretning. Samtidig er jeg fuld af respekt for barnet. Hvordan overlever man den slags?

Det bekræfter det jeg allerede ved/antager - et barn er ubetinget loyal overfor sine forældre. Det er ubetinget kærlighed uanset hvad. Og samtidig er barnet umådelig robust så når vi ser børn der er gået i stykker kræver det en ekstra indsats for så er det virkelig slemt. Og bedre endnu, vi skal være der FØR børn går i stykker.


Tilbage til Knud Romers roman. Det er ikke uden grund den ligger på bestsellerlisten. Jeg syntes det er en historie vi alle kan/bør blive klogere af. Jeg blev meget grebet. Og giver den min allerbedste anbefaling.
Mange har allerede skrevet om bogen så det vil jeg ikke, istedet vil jeg hellere henvise til http://www.litteratursiden.dk/sw72094.asp hvor du kan se og høre Knud Romer selv fortælle lidt...

fredag, marts 09, 2007

Mine syvogtyve sansers elskede

Af Karen Fastrup.
Antydningens kunst er nok det, der kendetegner denne roman. Fysisk er det en lille roman på omkring 250 sider. Det lader sig gøre fordi Karen Fastrup ikke spilder tiden på de dybere eller mere detaljeret beskrivelser af hverken mennesker eller landskab. Og så alligevel....
Jeg sidder tilbage med en klar fornemmelse (kan man udtrykke det såden?) af en uhyre tiltrækkende mand og hans hustru Anne, der ligeledes er tiltrækkende men også indeholder en dæmonisk side. Parret har en fortid sammen, Clemens har desuden en væsentlig fortid i forhold til den første kvinde han som ung havde et intenst forhold til.
Clemens og Anna er i en høj alder draget ud i den libyske ørken og er forsvundet. Vi følger sønnen's forsøg på at finde ud af, hvor de er draget hen og hvorfor.
Undervejs får vi historien om Clamens liv og ungdom - mødet med Anna og ligeledes en tidligere ekspsdition til samme ørken.
At hoppe imellem forskellige tider i personernes liv giver et indblik i hvorfor de netop har udviklet sig som de har - facinerende og fængslende. En meget sanselig fortælling.

fredag, marts 02, 2007

Bestseller??

Det er moderne med biografier - alle kendisser bliver beskrevet og beundret? Eller de beskriver og beundrer selv....
Egentlig gider jeg ikke den slags. Men som det ses i bogstakken nedenfor er der sneget sig et par stykker med inden for murene. Og så måtte jeg jo undersøge om jeg stadig mener det samme som før. Og ja, jeg har læst hele "LYS I LIVET" en bog hvor Cecillie Frøkjær interwiewer Jana Aamund. Og nej, jeg syntes ikke den på noget tidspunkt tilførte mit liv noget nyt. Ja, det er en ældre kvinde der har gået grueligt meget igennem - men hverken værre eller bedre end så mange andre danske kvinder. Og ja, hun tør sige pik og patter selvom hun er sådan en nyyyydelig dame - so what?

Erkendelsen må være at jeg ikke gider læse den anden i stakken - "FADERS VILJE" om Osvald Helmut og familien - det er altså for meget Se & Hør for mig.....