tirsdag, marts 23, 2010

Hypnotisøren

Bestselleren af Lars Kepler, Gyldendal 2010

Udgangspunktet er traditionelt. Et voldsomt mord, et overlevende vidne, en gerningsmand og opdageren Joona.
Men alligevel er det ikke traditionelt. Jeg oplever det som om bipersonerne er de reelle hovedpersoner. Kriminalbetjenten Joona, som ikke beskrives særlig detaljeret, står selvfølgelig for opklaringen, men samtidig er der bipersonernes parallelle opklaringer, der til sidst bindes fint sammen.
Det er befriende at slippe den klicheprægede detektiv, fordrukken, nusset og sur eller hardcore feminin karriere kvinde. Her er Joona!

En rigtig god krimi, godt tempo og mange detaljer - men samtidig var den mættende. Nu har jeg brug for en solid roman. En "verdens bedste roman". Om nødvendigt må jeg genlæse. Indtil videre vil jeg gå igang med at gennemsøge diverse bog-blogs i håb om en ahadenmåjeglæse-oplevelse.

Biss dann.

lørdag, marts 13, 2010

Nu til noget helt andet....

Kender du Vitello? Hvis ikke så er du gået glip af en helt særlig ven. Vitello er den sjoveste lille dreng jeg længe har mødt. Vitello bor sammen med sin mor på en stille villavej. Vitello er en ide'rig dreng der sjældent sidder et indfald overhørigt.
Der er lavet en hel række letlæste bøger om drengen Vitello, hans venner og enkelte uvenner. Det er god litteratur for børn og andre levende væsner.

Kim Fupz Aakeson, af hjertet tak! Og ja tak, mere af samme skuffe.

mandag, marts 08, 2010

Børnene af Ida Jessen

Vi er tilbage i Hvium. Solvej skal få sit nye liv til at fungere. Det er et kendt persongalleri der endnu engang udfolder sig i bogens univers. Det er nærværende og vedkommende. Der gives svar på mange af de spørgsmål man måtte sidde med efter de to første romaner om det lille samfund. Det er en kærlig fortælling om mennesker med alle de facetter der nu engang findes - om man ser dem eller ej.
Stor anbefaling herfra....

Træt

Det er jeg fordi Susanne Staun's Fanny Fiske stjal en god bid af min ellers så velfortjente nattesøvn....
Og næste stop er boghandleren. Jeg skal da have de sidste krimier med Fanny.

I denne "Liebe" bliver der tappet blod af den store halspulsåre, sat ild på kvinder, flirtet, tænkt, jaget og flygtet. Alt sammen i et hæsblæsende tempo.

Jeg føler mig rigtig godt underholdt.

søndag, marts 07, 2010

Reklamens Magt

Hun virkede overbevisende og jeg blev forført. Derfra var der ikke langt til tasterne og to bøger var bestilt.
Jeg har mødt Fanny Fiske. En formidabel smuk man-eater. En kvinde der uden betænkligheder anvender alle våben i kampen mod tidens tegn. Knive, injektioner og andre kneb - bare det virker.
Hun bruger de mænd hun møder og som falder i hendes smag - og det er rigtig mange.
Hun er klog og respekteret for sin store indsigt og rejser verden rundt som profileringsekspert. Og jeg er vild med hende.
Godt nok var første roman "Som arvesynden" barsk at starte ud med. Den er skrevet i et hæsblæsende tempo så jeg, som læser, er stakåndet efter ganske få sider. Den er grum og ond men desværre findes der historier fra virkelighedens verden der kunne tænkes at ligge ganske nær.

Jeg syntes Fanny Fiske er et forfriskende genialt bud på en anderledes hovedperson - det kan være svært, at skelne diverse politi & journalist kvinder fra hinanden. Med Fanny Fiske er der ingen tvivl. Hun er en ener - på godt og ondt. Og en fantastisk underholdende ener.