torsdag, oktober 28, 2010

Min mor er død

Altså - min mor er ikke død. Hun er ikke engang specielt gammel. Men hun er ikke rask og til tider gider hun ikke leve mere og taler også om døden og hvad der skal ske når engang det sker.
Måske var det derfor denne bog appelerede meget stærkt til mig. Eller måske var det sammensætningen af fire stærke kvinder, der deler erfaringer omkring et emne vi alle enten har været eller kommer i berøring med. Jeg føler mig styrket og beriget når jeg er i selskab med stærke, kloge og mangfoldige kvinder.

Det er en stærk bog, det er rørende, knugende, sørgeligt og sørgmodigt. Men ikke mindst er det livsbekræftende og tankevækkende. Jeg smilede og klukkede også med undervejs.
Fire kvinder med fire forskellige og meget personlige beretninger. Der er alle følelserne, alt det praktiske og så alt det andet. Og selvom jeg følte mig tæt på Ritt, Anne, Hanne og Christine var det på intet tidspunkt grænseoverskridende.

Og jeg er glad for at vide, at min mor har bestemt hvordan det skal foregå når engang hun skal herfra. Måske burde jeg overveje, at gøre det samme så mine børn ikke skal stå med en masse spørgsmål.... når engang.


Min mor er død!
Christina Antorini, Ritt Bjerregaard, Hanne-Vibeke Holst og Anne Linnet
Skrevet af Lene Johansen
Gyldendal oktober 2010