fredag, november 14, 2008

At læse med ørene.

At læse med øjne og/eller med ørene er to vidt forskellige oplevelser, syntes jeg. Min første lydbogs-oplevelse var Anne Holst's Madam President.
Og det var svært syntes jeg. Jeg monterede de små irriterende ørepropper, regulerede lydstyrken og lyttede...........og faldt i søvn.
Jeg nåede aldrig, at høre mere end hvad der svarer til de første par sider. Et par gange vågnede jeg midt om natten med lyttepropperne på puden og ledninger viklet om både næse og hals.

Men lige pludselig skete der noget - fortællingen, stemmen og rytmen fangede an og så var det bare fantastisk. Og så lærte jeg at jeg IKKE skal høre bøger når jeg er dødtræt.

Derimod skal jeg altid have en lydbog med når jeg skal flyve. Er der motorstøj, grædende børn, snorkende medpassagere - en god lydbog, med en god fortællerstemme og turen er straks mere overkommelig. Det samme gælder den lange biltur. Det er slut med, at blive køresyg når jeg forsøger at læse samtidig med, at jeg skal følge med i om manden nu også kører forsvarligt og i den rigtige retning.

Men man skal være opmærksom på at den gode fortæller også tolker i sin oplæsning - og det får selvfølgelig betydning for oplevelsen.

mandag, november 10, 2008

En uventet gave


Tusind tak DR - og Liza Marklund.

Det er lige det jeg trængte til og ønskede mig. En ny bog, og så som lydbog. Det er da lidt luksus syntes jeg.
Ild i brændeovnen, lyttebøfferne på, fødderne op og så en kop god kaffe.

Vil du vide mere så følg linket i overskriften.....