mandag, januar 31, 2011

Mit liv som anmelder

Nu kommer så en indrømmelse. "Jeg har kastet håndklædet i ringen!". Jeg måtte opgive Kristian Ditlev Jensens "Opstigende Skorpion". Jeg nåede knap halvdelen og mantraet blev:" jeg skal jeg skal jeg skal" og nej, det skal jeg ikke. Så jeg kan ikke give en klog endsige indsigtsfuld vurdering af romanen og i virkeligheden heller ikke det modsatte. For jeg fik aldrig fat i den. På et tidspunkt kom der lidt erindringer om Femte Sol Brænder ind over men det holdt alligevel ikke. Jeg vil ikke afvise at jeg gør endnu et forsøg - men så bliver det en sommerdag, gerne i ferien, hvor der er masser af tid og mentalt overskud. Indtil videre må den altså stå på reolen og afvente en bedre skæbne.



Opstigende Skorpion
Kristian Ditlev Jensen
Gyldendal 2010

lørdag, januar 22, 2011

Femikrimi

Møgkællinger Af Gretelise Holm

Karin Sommer, pensioneret journalist, er ved at komme sig efter mandens død for et lille år siden. Som led i en tilbagevenden til livet siger hun ja til at undersøge en sag hvor en lærer er blevet dømt for mordet på en af sine højskoleelever, en ung kvinde han havde haft en affære med. Sideløbende er politiet optaget af en kvinde der jager og myrder mænd.
Gretelise Holm sætter fingeren på nogle ømme ligestillingspunkter, ligesom hun puster til et spørgsmål som tit har undret mig. Hvad vil kvinder med mænd der er dømt for bl.a. vold eller mord på kvinder?
Men først og fremmest er den en spændende og ikke mindst en humoristisk krimi med genkendelige personkarakterer.
En spændende dansk krimi som DR i en periode lagde ud som lydbog på sin litteraturside. Jeg kan anbefale at følge med på DR’s side. Der kommer indimellem fine bøger til download –lytteratur er kommet for at blive, heldigvis.