fredag, september 29, 2006

Jeg læser endnu

Mange timer på jobbet, en ny lækker seng og så det fremstormende efterårsmørke er ikke en god kombination, når man som jeg gerne vil læse.
Jeg er nået ca. ½ vej i "Den røde blomst den hvide blomst" og det er god underholdning. Der er markante personskildringer. Der er spøjse handlingsforløb. Der er groteske hændelser osv.
Sugar er luder eller prostitueret i London - ikke hvilken somhelst luder. Hun er ifølge både rygter og en bogguide til oplevelser i London den absolut bedste. Hun er ung og med på alt.
Hun avancerer i systemet og bliver en holdt kvinde. Og Sugar ser sin muligheder og avancerer i det snobbede velhavermiljø.

- Jeg nyder hver en side...

onsdag, september 13, 2006

Vi må videre i teksten

Ketty's blues holdt ikke. Lige så sjov, underfundig og grotesk "KYS" var - lige så lammende langsommelig oplevede jeg Ketty's Blues.
Miljø og personer var som klippet ud af det danske parcelhuskvarter -kedeligt og forudsigeligt.
Ikke et ondt ord om parcelhuse, de er jo en del af min virkelighed. Men i denne roman blev de næsten karikeret dagligdagskedelige - og l a n g s o m......

Derimod er jeg hoppet ombord i en roman af Michel Faber "Den røde blomst, den hvide blomst" den tegner til at blive en spændende oplevelse...

Og nu vi er ved det. Af flere årsager nåede jeg aldrig i biografen da "Mit liv som Geisha" løb over lærredet. Men jeg fik læst romanen i foråret og i lørdags havde jeg magten over TV'et. Så jeg trillede ned i den lokale og lejede filmen.
Det var en af de rigtigt fine oplevelser. Flot film der havde fortjent at blive set på et stort lærrede.